Welkom op de website van

Wespenbestrijding - Overijssel

Heeft u een Hoornaar, Bijen, Hommel of wespennest gevonden? Laat deze dan vooral met rust en bel met de specialist. Deze kan u adviseren of het nest laten verwijderen. Zit het nest op een plek waar niemand er last van heeft? Lekker laten zitten en laat de natuur zijn gang gaan. Wilt u toch zelf een van deze nesten bestrijden dan bestaat de kans dat dit goed fout kan aflopen.

Een gemiddeld wespennest bestaat uit 5000 stuks wat kan oplopen tot 10.000 wespen in een nest. 500 steken kan voor een (niet allergisch) volwassen mens lijden tot de dood. Voor een persoon met een allergische reactie op wespensteken, kan 2 steken al dodelijk zijn. Houd er rekening mee dat een wesp meerdere malen kan steken en een allergische reactie zich op elke leeftijd kan openbaren.

Blijf vooral uit de buurt van een wespennest !!! 

Jansen-of-lorkeers-in-wespenpak

Het is in elk geval nooit verstandig om in de aanvliegroute van een wespennest te gaan staan. Hoe later in het seizoen hoe groter het nest, des te agressiever dat wespen zijn. Zij dulden geen potentiële gevaren in de buurt van hun domein en zullen zonder te waarschuwen steken. Bent u eenmaal gestoken, AUW! Wespengif bestaat uit meerdere stoffen. Doordat de wesp een vloeistof in uw huid achterlaat geeft dit voor andere wespen aan ''HEEJ DAT IS DE INDRINGER''. Gevolg, u krijgt meerdere wespen achter uw aan.

Geen openingen dicht kitten of purren !!!                                     

Maak nooit geen invlieg opening dicht door deze bijvoorbeeld vol te stoppen met kit of purschuim. Het wespennest zal hierdoor niet uitsterven. Nee, de werksters zullen er alles aan doen om naar buiten te komen. Gaat dit niet linksom dan wel rechtsom, ze proberen een alternatieve route te vinden. Binnenshuis is kans zeer groot dat de wespen bijvoorbeeld door het gips of zachtboard plafond heen komen.

Doe- het- zelf bestrijding

Bestrijdingsmiddel wat bij de betere doe-het-zelf zaken verkrijgbaar is werkt vaak niet afdoende om een heel wespennest uit te roeien. Er moet behoorlijk wat biocide midden in het nest worden aangebracht. Vaak wordt de kern van een wespennest niet bereikt, dit resulteert in boze wespen en een half afgestorven wespennest. De overgebleven wespen gaan nu juist nog beter hun best doen het nest af te maken. Wespenbestrijding-Overijssel werkt met professionele bestrijdingsmiddelen en apparatuur. Bezitten over speciale adembescherming, en wespenkleding voor een goed resultaat.  

                                 Last van een wespennest neem contact op!!!